Niet-spoelbare verpakkingen en restanten van gewasbeschermingsmiddelen kunnen vandaag nog niet gerecycleerd worden. Ze worden verbrand met terugwinning van energie (valorisatie). Maar wat zijn dan precies niet-spoelbare fracties? Onder andere bussen die niet kunnen – en dus ook niet mogen – gereinigd worden, zoals bijvoorbeeld zaadontsmettingsproducten, horen daarbij. Maar ook verpakkingen van agrochemische producten in karton, metaal, papier en aluminiumfolie, de verzegelingen van de bussen en groepsdozen waarop product is gemorst.
Benieuwd hoe jouw gerecycleerde verpakkingen bijdragen aan een duurzamere wereld? Ontdek het volledige recycleproces en de rol van AgriRecover in het efficiënt verwerken van agrochemisch afval. Leer hoe wij gespoelde en niet-spoelbare verpakkingen verzamelen, scheiden en recyclen tot nieuwe producten, en hoe wij samenwerken met partners om een circulaire economie te bevorderen.
Al meer dan 25 jaar coördineert AgriRecover de ophaling van lege agrochemische verpakkingen en gebruikte gewasbeschermingsmiddelen van alle professionele gebruikers.
België telt meer dan 35.000 landbouwbedrijven . Samen met hen werken we aan een efficiënte inzameling van agrochemische verpakkingen voor een duurzame landbouw.
AgriRecover telt meer dan 60 leden. Het doel is om met alle producenten van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden, biostimulanten en zaden een optimale verwerking van verpakkingsafval te realiseren.
Voor de inzameling van de agrochemische verpakkingen kan AgriRecover rekenen op de medewerking van een 150-tal inzamelpunten.